torsdag den 20. december 2012

Efteruddannelse gavner ufaglærte

Vi har valgt artiklen ”Efteruddannelse gavner ufaglærte” fra Politiken. Artiklen udkom lørdag d. 13. oktober 2012. 
Refleksivitet: For 50 år siden fulgte man sine forældres fodspor, og man tænkte på, hvad der var bedst for samfundet, at man gør. I dag følger man sine egne drømme, og tænker mere på, hvad der er bedst for en selv. 

Joakim B. Olsen(Liberal Alliance) mener, at man ikke skal efteruddanne sig, hvis det ikke er relevant for dig selv og din arbejdsplads. Man skal ikke uddanne sig for uddannelsens skyld. På den anden side af Folketinget mener Eigil Andersen(SF) at efteruddannelser er en god ting, som avler noget godt, for ”Sandheden er vel, at alle job i Danmark i dag kræver en opkvalificering”. 

Vi mener at efteruddannelse er et tegn på refleksivitet, da det betyder at man har mulighed for at være noget andet end sine forældre. F.eks. hvis din far er skomager, behøver du nødvendigvis ikke at blive præcis det samme. Du kan sagtens arbejde indenfor samme branche, men du kan nu efteruddanne dig, så du får højere rang end din far havde. Derudover viser artiklen også at det er de ufaglærte, der tager imod tilbuddet om efteruddannelse. Det viser, at selvom man vælger ikke at tage gymnasiet eller gøre som alle de andre gør, så kan man stadig bagefter blive til noget. De muligheder var der ikke for 50 år siden. 

Man kan også perspektivere til risikosamfundet, da der hele tiden er en risiko for, at blive fyret, hvis du vælger ikke at efteruddanne dig, for så kan der komme en anden person, som valgte at efteruddanne sig, og tage jobbet fra dig. 

Vi kan også perspektivere til ekspertgørelsen, for efteruddannelse betyder at vi gør os selv til eksperter på en hel masse områder, og det betyder at arbejdsstederne stoler på, at det vi har lært på kurserne er rigtigt, og derfor får vi respekt og bliver ophøjet på den måde, og kan skaffe os de jobs, vi ønsker.
Gruppe: Mette, Julie og Mie. (-:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar